CASE: Het GROWTH FIT Programma bij WEAVE

Jongeren (tussen 16 en 30 jaar) die worstelen met mentaal welzijn, slaapproblemen, fysieke ongemakken, piekeren, of het aangaan en behouden van vriendschappen, vinden bij WEAVE een gepersonaliseerd antwoord op hun uitdagingen. Het GROW FIT programma  biedt een intensief traject van twee keer zes weken, waarbij op maat gemaakte programma’s worden samengesteld om de sleutelgebieden van het individu te adresseren.

Nicole: “Weave moet voelen als een stamkroeg zoals bij Friends.”

Het proces

Het traject begint met een zelfevaluatie, waarbij de jongere zichzelf beoordeelt op verschillende levensgebieden. Op basis van deze scores wordt een programma op maat samengesteld. Als iemand bijvoorbeeld aangeeft dat ze mentaal niet lekker in hun vel zitten en zoekende zijn naar levensrichting, wordt er gefocust op mentale sporttraining, yoga nidra lessen, en creatieve sessies zoals dreamboarding.

Programmaonderdelen

  1. Mentale sport training: Individuele trainingssessies gericht op het opbouwen van mentale en fysieke conditie. Sportoefeningen worden afgestemd op mentale uitdagingen, zoals het moeite hebben met grenzen aangeven.
  2. Yoga nidra lessen: Passieve ontspanningssessies waarbij infrarood warmte, dekens en positieve affirmaties worden gebruikt om de mentale toestand te verbeteren.
  3. Dreamboard sessies: Creatieve sessies waarbij jongeren hun gewenste levenspad visualiseren door middel van collages. Dit helpt hen zich te focussen op hun persoonlijke doelen.

Coaching

Elk onderdeel van het programma wordt begeleid door young professionals met achtergronden in psychologie, topsport, voeding, events of ervaring in vergelijkbare vakgebieden. Elk individu wordt in eerste instantie benadert vanuit persoonlijkheid, niet vanuit hun beroep. Hierdoor ontstaat een unieke en persoonlijke connectie met jongeren.

Het doel is niet alleen fysieke verbetering, maar ook een diepgaande reflectie op mentaal welbevinden.

Resultaten en evaluatie

Het intensieve programma wordt na zes weken geëvalueerd, waarbij aanpassingen worden gemaakt op basis van de behoeften en ervaringen van de deelnemer. Na de volledige twaalf weken wordt de effectmeting uitgevoerd om de impact op het individu te meten. Resultaten variëren van het vinden van passende opleidingen tot het starten van een eigen bedrijf of een verbeterd gevoel van eigenwaarde.

Deelnemer GROW FIT programma

“Doormiddel van het GROW FIT programma en de fijne 1 op 1 gesprekken, personal training en yogalessen ben ik begeleid in een persoonlijk groeiproces. Ik heb de stappen kunnen maken zodat ik me weer elke dag kan ontspannen en kalm voel in plaats van angstig en paniekerig. Dit heeft voor mij de weg weer opengelegd voor een gevoel dat ik weer zin heb in de toekomst en het vertrouwen dat er mooie nieuwe dingen op mijn pad gaan komen.”

Duurzaamheid en toekomst

WEAVE erkent de noodzaak van duurzaamheid in hun benadering en werkt aan het ontwikkelen van een sociaal ondernemerschapsmodel. Het doel is om niet alleen lokale gemeenschappen te versterken, maar ook landelijk impact te hebben door effectieve programma’s aan te bieden.

Conclusie

Het GROW FIT programma bij WEAVE is niet alleen gericht op het aanpakken van specifieke uitdagingen, maar ook op het bouwen van een duurzaam pad naar een betere toekomst voor jongeren. Het biedt niet alleen fysieke activiteiten, maar integreert ook wetenschappelijk onderbouwde benaderingen voor een holistische groei. De resultaten tonen aan dat deze aanpak niet alleen effectief is op korte termijn, maar ook een blijvende impact heeft op het welzijn van de deelnemers.

Geplaatst in: